Login FormClose

Ημερολόγιο

Μαίος
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Καταστατικό

Χρήσιμα Έγγραφα

Χαιρετισμός

 

Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας.

Ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την καλλιέργεια και τη συνεχή βελτίωση της επιστημονικής και τεχνικής παιδείας των μελών αυτού, καθώς τη βελτίωση των συνθηκών και όρων άσκησης του επαγγέλματος τους. Ο Σύλλογος, μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπολοίπων θεσμοθετημένων οργάνων του, εκπροσωπεί τον κλάδο σε υπηρεσιακά συμβούλια και επιστημονικές/τεχνικές επιτροπές, παρεμβαίνει στα κοινωνικά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την τεχνική επιστήμη και συμμετέχει στους δημόσιους διαλόγους της πολιτείας για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μέσα από ποικίλες δράσεις επιδιώκεται η ανάπτυξη στα μέλη επιστημονικής και επαγγελματικής συνείδησης, η ανάπτυξη στενών δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και η διαρκής ενημέρωσή τους μέσω σεμιναρίων και σχετικών προγραμμάτων.

Η ιστοσελίδα αυτή στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου, την ειδησιογραφία που αφορά τον κλάδο, καθώς και στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών του Συλλόγου. Ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα μέλη και τους συναδέλφους μηχανικούς, ώστε η ιστοσελίδα του Συλλόγου να γίνει χρήσιμο εργαλείο και μέσο επικοινωνίας για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα λαμβάνετε το περιοδικό ενημερωτικό σημείωμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Μ. Ν.Καρδίτσας

ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2015

Ο Σ.Ε.Ε.Δ.Μ.Ν.Κ. υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και του Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το επταήμερο δράσεων και εκδηλώσεων για την πόλη της Καρδίτσας με τίτλο «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2015».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 28 Μαρτίου ως 4 Απριλίου 2015 και θα λάβουν χώρα σε επιλεγμένους χώρους της πόλης

Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» διοργανώνεται από το Σ.Ε.Ε.Δ.Μ.Ν.Κ. σε ετήσια βάση από τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι μια εβδομάδα συζητήσεων, αναζητήσεων και (επι)σκέψεων όπου επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με την πόλη. Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» καλεί τους δημότες και επισκέπτες της πόλης να μάθουν για την ιστορία της, να επισκεφτούν το παρόν της και να σκεφτούν για το μέλλον της. Είναι μια πρωτοβουλία που δίνει το έναυσμα για ουσιαστική αναθέρμανση της σχέσης μας με την πόλη και για δημιουργικό διάλογο με το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου.

Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» εκπέμπει το μήνυμα ότι η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται παράλληλα με τη ζωή στον τόπο και δίνει τροφή για (επι)σκέψεις μέχρι το ραντεβού της επόμενης χρονιάς.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

·                     Σάββατο 28/3/2015: Ημερίδα – Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Η Ημερίδα έχει ως αναφορά από τις θεματικές της διοργάνωσης:

·                     Ανθρώπινο δυναμικό και καταπολέμηση της ανεργίας - παραδοσιακά επαγγέλματα που αναβιώνουν - νέας γενιάς επαγγελματικές συνεργασίες

·                     Εξοικείωση με το δημόσιο χώρο και προάσπισή του

·                     Ενεργοποίηση του κτιριακού δυναμικού της πόλης συνδυάζοντας την κοινωνική οικονομία. Η Δημοτική Αγορά της πόλης.

·                     Κυριακή 29/3/2015: Ξενάγηση στονΙ.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (Καμινάδες)και ‘ΕπιΣκέπτομαι τις γεύσεις του τόπου μου’ (Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, στα πλαίσια του προγράμματος διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

·                     Δευτέρα 30/3/2015: Ξενάγηση στο βιοκλιματικό κτίριο του ΚΑΠΗ Καρδίτσας και στο κτίριο Γιολδάση (Κ.Δ.Α.Π.). Παρουσίαση εκδόσεων σχετικών με την Καρδίτσα(Δημοτική Βιβλιοθήκη)

·                     Τρίτη 31/3/2015: Ξενάγηση στο Κ.Δ.Α.Υ. Καρδίτσας και στο Σ.Μ.Α. Ξενάγηση στο Τμήμα ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου και προβολή ντοκυμαντέρ «Αερόπλαστα» τουΔρ. Ι. Μιχαλούδη(Αμφιθέατρο Τμήματος ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου)

·                     Τετάρτη 1/4/2015: Ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και στο Μουσείο Πόλης Καρδίτσας

·                     Πέμπτη 2/4/2015: Πολιτιστικός περίπατος στα γλυπτά του Δημόσιου Χώρου

·                     Παρασκευή 3/4/2015: Ξενάγηση στο Μουσείο Ύδρευσης (Παπαράντζα)και στο Εργοτάξιο της Δ.Ε.Η.

·                     Σάββατο 4/4/2015: Ημερίδα - Αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Η Ημερίδα έχει ως αναφορά από τις θεματικές της διοργάνωσης:

•        Η τέχνη και ο πολιτισμός ως μέσο έκφρασης και ευκαιρία απασχόλησης

•        Φυσικοί πόροι και ανάδειξή τους μέσω της επισκεψιμότητας. Μέσα διασύνδεσης της πόλης – city branding

•        Μετακινήσεις μέσα στην πόλη

Η παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα και άλλες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις: http://www.sdmk.gr/index.php/action/episkeptomai και https://www.facebook.com/episkeptomai.karditsa

Στόχος του «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2015» είναι η αναζήτηση διεξόδων από την κρίση που διέπει τον τόπο και η εύρεση στοιχείων της πόλης που θα μας επιτρέψουν να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Πάνω απ’ όλα η παρουσία όλων και κυρίως των πολιτών της πόλης μας σε τέτοιου είδους δράσεις είναι σημαντική αφού οι ιδέες και το όραμα των πολιτών θα σηματοδοτήσουν τα μελλοντικά σχέδια της πόλης, μιας πόλης που ως ζωντανός οργανισμός πρέπει να αναπνέει και να αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον που αγαπάει και την εκφράζει.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή