Login FormClose

Ημερολόγιο

Μαίος
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Καταστατικό

Χρήσιμα Έγγραφα

Χαιρετισμός

 

Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας.

Ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την καλλιέργεια και τη συνεχή βελτίωση της επιστημονικής και τεχνικής παιδείας των μελών αυτού, καθώς τη βελτίωση των συνθηκών και όρων άσκησης του επαγγέλματος τους. Ο Σύλλογος, μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπολοίπων θεσμοθετημένων οργάνων του, εκπροσωπεί τον κλάδο σε υπηρεσιακά συμβούλια και επιστημονικές/τεχνικές επιτροπές, παρεμβαίνει στα κοινωνικά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την τεχνική επιστήμη και συμμετέχει στους δημόσιους διαλόγους της πολιτείας για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μέσα από ποικίλες δράσεις επιδιώκεται η ανάπτυξη στα μέλη επιστημονικής και επαγγελματικής συνείδησης, η ανάπτυξη στενών δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και η διαρκής ενημέρωσή τους μέσω σεμιναρίων και σχετικών προγραμμάτων.

Η ιστοσελίδα αυτή στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου, την ειδησιογραφία που αφορά τον κλάδο, καθώς και στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών του Συλλόγου. Ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα μέλη και τους συναδέλφους μηχανικούς, ώστε η ιστοσελίδα του Συλλόγου να γίνει χρήσιμο εργαλείο και μέσο επικοινωνίας για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα λαμβάνετε το περιοδικό ενημερωτικό σημείωμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Μ. Ν.Καρδίτσας

Άρθρα

ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η΄ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ένα επταήμερο δράσεων και εκδηλώσεων για την πόλη της Καρδίτσας με τίτλο «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2015»,

μια εβδομάδα συζητήσεων, αναζητήσεων και (επι)σκέψεων, όπου επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με την πόλη. Το ¨ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου¨ καλεί τους δημότες και επισκέπτες της πόλης να μάθουν για την ιστορία της, να επισκεφτούν το παρόν της και να σκεφτούν για το μέλλον της. Είναι μια πρωτοβουλία που δίνει το έναυσμα για ουσιαστική αναθέρμανση της σχέσης μας με την πόλη και για δημιουργικό διάλογο με το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 28 Μαρτίου ως 4 Απριλίου 2015 και θα λάβουν χώρα σε επιλεγμένους χώρους της πόλης.

Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» ξεκίνησε το 2013 με μια σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης της πόλης για τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της. Αναφορικά με τις προηγούμενες διοργανώσεις μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sdmk.gr/index.php/action/episkeptomai και www.facebook.com/episkeptomai.karditsa.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Ανασυνθέτοντας την ταυτότητα της πόλης» και το πρόγραμμα δράσεων θα σχετίζεται με τις εξής πέντε θεματικές που ορίστηκαν από την οργανωτική ομάδα:

· Ανθρώπινο δυναμικό και καταπολέμηση της ανεργίας - παραδοσιακά επαγγέλματα που αναβιώνουν - νέας γενιάς επαγγελματικές συνεργασίες

· Η τέχνη και ο πολιτισμός ως μέσο έκφρασης και ευκαιρία απασχόλησης

· Φυσικοί πόροι και ανάδειξή τους μέσω της επισκεψιμότητας. Μέσα διασύνδεσης της πόλης. City - branding

· Εξοικείωση με το δημόσιο χώρο και προάσπισή του. Μετακινήσεις μέσα στην πόλη

· Ενεργοποίηση του κτιριακού δυναμικού της πόλης συνδυάζοντας την κοινωνική οικονομία. Η Δημοτική Αγορά της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ημερίδες, δράσεις, εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκθέσεις με τη συμμετοχή φορέων και ιδιωτών. Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν σε ημερίδα ή/και σε έκθεση μπορούν να αποστείλουν περίληψη της προτεινόμενης ανακοίνωσής τους ή/και της συμμετοχής τους στην έκθεση σε ηλεκτρονική μορφή ως τις 10 Ιανουαρίου 2015 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της διοργάνωσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι περιλήψεις που θα υποβληθούν, μεγέθους 300-400 λέξεων, θα περιλαμβάνουν τίτλο της εργασίας, όνομα και ιδιότητα του συγγραφέα, διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο MS Word). Εφόσον οι περιλήψεις εγκριθούν, οι συγγραφείς θα υποβάλλουν το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθώντας τις προδιαγραφές που θα τους σταλούν από την Οργανωτική Επιτροπή.

 

Σημαντικές ημερομηνίες:

Αποστολή περιλήψεων                          ως 10/01/2015

Αποδοχή περιλήψεων                            ως 20/01/2015

Αποστολή πλήρους κειμένου/έργων           21/01/2015 – 15/03/2015

 

 

Το Προεδρείο του Σ.Ε.Ε.Δ.Μ.Ν.Κ.

Η Οργανωτική Επιτροπή